Hoe geniet je veilig van de zon?

Geplaatst op Geplaatst in Blog

De media maakt ons bang voor de zon. Is dit terecht of heeft de zon ook voordelen?

  1. De zon zorgt ervoor dat ons bloed sneller stroomt, het normaliseert de ademhaling, de bloeddruk en  versterkt ons immuunsysteem.
  2. De zon zorgt voor aanmaak van het onmisbare vitamine D-complex, dat niet na te maken is in een potje. In ieder geval knappen we allemaal op van de zon en krijgen we een beter humeur. Het is zelfs zo dat we in de zomer Vitamine D tanken zodat we in de winter uit onze eigen voorraad kunnen putten!
  3. We voelen ons beter door de zon en worden er blij van.

Kortom de zon is een supervitamine en is van levensbelang!

Hoe kunnen we dan profiteren van de zon en er ook van GENIETEN?

  1. Laat je (dunne) huid na de winter langzaam wennen aan de zon. Elke dag 5 tot 10 minuten onbeschermd in de zon. Door aanmaak van pigment verdikt de hoornlaag zich en kun je steeds iets langer in de zon.
  2. Vermijd fel zonlicht tussen 12.00 en 15.00 uur. Draag eventueel een hoed, zonnebril en beschermende kleding.
  3. Luister naar het signaal van je lichaam. Warm of rood worden van de huid betekent dat het genoeg is. Zoek dan een plekje in de schaduw.
  4. Bescherm je (onbedekte) huid zonodig met een zonnecrème met minerale pigmenten.

In mijn praktijk heb ik een unieke zonbescherming die het goede van de zon doorlaat en de schadelijke straling weerkaatst als een soort spiegel op de huid.  De lichte, niet vette emulsie is geschikt voor alle huidtypen. Zelfs de heel gevoelige-, of acne huid knapt ervan op! Voor plekjes die absoluut niet in de zon mogen is de Smooth make-up ontwikkeld: een sunblock met een stralend tintje. Ideaal voor op de fiets of tijdens een boottocht.

Wil je meer weten hoe je het beste met de zon om kunt gaan? Vraag me gerust om vrijblijvend advies.

Wilma Aanstoot

info@laviehuidverzorging of bel 06 23097028 (ook whatsapp)