Ga jij bewust om met de zon?

Geplaatst op Geplaatst in Blog

In april 2018 nam ik deel aan een interessant seminar van de familie Heim* over het bewust leren omgaan met de zon. Profiteren van het goede wat de zon te bieden heeft maar wel genieten met gezond verstand.

Herken jij jezelf in het onderstaande?

 • Ik word snel rood en verbrand snel
 • Ik moet me vaak insmeren met een zonnecrème met hoge factor
 • Ik krijg jeuk, blaasjes en uitslag door de zon (reactie zonneproducten?)
 • Mijn kinderen kunnen niet tegen de zon

De media maakt ons bang voor de zon. Heeft de zon ook voordelen?

 1. De zon zorgt ervoor dat ons bloed sneller stroomt, het normaliseert de ademhaling, de bloeddruk en  versterkt ons immuunsysteem.
 2. De zon zorgt voor aanmaak van het onmisbare vitamine D-complex, dat niet na te maken is in een potje. In ieder geval knappen we allemaal op van de zon en krijgen we een beter humeur. Het is zelfs zo dat we in de zomer Vitamine D tanken zodat we in de winter uit onze eigen voorraad kunnen putten!
 3. We voelen ons beter door de zon en worden er blij van.

De zon is een supervitamine en is van levensbelang!

Hoe kunnen we profiteren van de zon en ervan GENIETEN?

 1. Laat je (dunne) huid na de winter langzaam wennen aan de zon. Elke dag 5 tot 10 minuten onbeschermd in de zon. Door aanmaak van pigment verdikt de hoornlaag zich en kun je steeds iets langer in de zon.
 2. Vermijd fel zonlicht tussen 12.00 en 15.00 uur. Draag eventueel een hoed, zonnebril en beschermende kleding.
 3. Luister naar het signaal van je lichaam. Warm of rood worden van de huid betekent dat het genoeg is. Zoek dan een plekje in de schaduw.
 4. Bescherm je (onbedekte) huid zonodig met een zonnecrème met minerale pigmenten.

In mijn praktijk heb ik een unieke zonbescherming die het goede van de zon doorlaat en de schadelijke straling weerkaatst als een soort spiegel op de huid.  De lichte, niet vette emulsie is geschikt voor alle huidtypen. Zelfs de heel gevoelige-, of acne huid knapt ervan op! Voor plekjes die absoluut niet in de zon mogen is de Smooth make-up ontwikkeld: een sunblock met een stralend tintje. Ideaal voor op de fiets of tijdens een boottocht.

* Rosel Heim nature&science (Duits familiebedrijf – artsen en wetenschappers die de biologische huididentieke         cosmetica hebben ontwikkeld waarmee ik al ruim 25 jaar werk in mijn praktijk). 

Meer over weten hoe je verstandig met de zon omgaat? Vraag me gerust om vrijblijvend advies.

Wilma Aanstoot

info@laviehuidverzorging of bel 06 23097028 (ook whatsapp)