Wil je een mooie gladde huid?

Geplaatst op Geplaatst in Blog

Hoe ontstaat een puistje?
Bij de vorming van puistjes spelen meerdere processen een rol. De talgproductie neemt toe, dode huidcellen kunnen zich ophopen waardoor de afvoer van talg belemmert wordt. En er kan ook een ontsteking van de talgklier ontstaan. 
Acne heeft dus meerdere oorzaken, maar ook meerdere gezichten. De een heeft last van oppervlakkige mee-eters (zwarte comedonen) en de ander meer onderhuids gelegen mee-eters (witte comedonen). Gelukkig geldt dat je acne met de juiste verzorging en behandeling bijna altijd onder controle kunt krijgen.

Producten voor acne
Een huid met acne is per definitie een overgevoelige en geïrriteerde huid, en dat vraagt een milde verzorging. De reiniging van Rosel Heim bevat melkzuur. Op een zacht manier verwijdert de reiniging overtollige talg en dode huidschilfers. Bovendien heeft het een gunstige werking op de ontstekingen. De puistjes kun je plaatselijk met Remedi behandelen. Beide producten zijn zeer effectief en hebben een bewezen werking tegen acne.

Verschillende oorzaken
Er bestaat niet zoiets als dé oorzaak van acne. Een combinatie van aanleg en hormonale veranderingen spelen een grote rol. Daarnaast zijn er tal van factoren die acne kunnen ontwikkelen zoals stress, verkeerde huidproducten, droge of juist vochtige lucht, te veel melkproducten, snelle suikers, roken en schurende kleding.
Verzorgingstips
• Ga niet overmatig boenen, scrubben, stomen of uitknijpen.

• Gebruik twee keer per dag een reinigingsemulsie met melkzuur zodat dode huidcellen en talg niet kunnen ophopen. Ook krijgen vuil en bacteriën geen kans om problemen te veroorzaken.

Is het wel echt acne?

Soms lijkt het of je acne hebt, maar is er in werkelijkheid iets anders aan de hand. Heb je last van roodheid in het gezicht, kleine zichtbare bloedvaatjes, een overgevoelige huid en puistjes waar geen talg in zit maar vooral vocht, dan kan het zijn dat je rosacea hebt. Heb jij vooral kleine bultjes op je voorhoofd die wat jeuken, dan heb je vermoedelijk last van een gist op de huid. Puistjes rondom de mond kunnen wijzen op periorale dermatitis en zit je gezicht onder de jeukende rode bultjes dan kan er sprake zijn van een overgevoeligheid voor de producten die je gebruikt. Helaas worden maar al te vaak producten gebruikt die de huid meer kwaad dan goed doen. Scrubs, maskers, uitdrogende stoffen en het zelf uitdrukken van puistjes kunnen acne verder verergeren. Er kunnen door het uitknijpen zelfs lelijke littekens ontstaan. Het is belangrijk om te weten waardoor jouw puistjes veroorzaakt worden, want een aandoening behandelen als acne terwijl daarvan geen sprake is, kan de kwaal verergeren.

Vraag me gerust advies

Twijfel je over de oorzaak van je puistjes? Of helpen bovenstaande verzorgingsadviezen onvoldoende? Vraag me gerust om hulp. Tijdens een behandeling wordt je huid intensief gereinigd, maak ik de puistjes schoon en geef ik een reinigend masker. Daarnaast adviseer ik welke producten je thuis het beste kan gebruiken om een mooie en gladde huid te krijgen. 

Maar hier een afspraak voor een acnebehandeling.