ROSEL HEIM NATURE & SCIENCE

De toegepaste grond en werkstoffen in de producten van Rosel Heim zijn identiek aan de stoffen zoals ze van nature in de huid voorkomen.


Dat betekent dat ze:

  • probleemloos door de huid worden opgenomen en verwerkt voor een mooi en langdurig resultaat;
  • beter worden verdragen dan stoffen die niet huid eigen zijn.

De kosmetische producten van Rosel Heim worden ontwikkeld op basis van observaties tijdens jarenlange praktijkvoering aangevuld met bevindingen uit recent wetenschappelijk onderzoek. Kennis over de functies van de huid zijn voor Rosel Heim van essentieel belang bij het samenstellen van verantwoorde kosmetische verzorgingsproducten.

Naast een complete verzorgingslijn voor vrouwen heeft Rosel Heim ook verzorgingsproducten voor heren, kinderen en baby's en kwalitatief hoogwaardige minerale zonbescherming (zonder witte waas).

"

Met minder producten, meer bereiken

REINIGING VAN DE HUID

‘s Avonds wordt de huid behoedzaam gereinigd met de reinigingsemulsie op basis van L(+)melkzuur. Daarna wordt de huid gewoon afgespoeld met water. Door het L(+)melkzuur is het gebruik van lotions en tonics overbodig. Met deze reiniging wordt ook oogmake-up verwijderd. Mannen kunnen deze reinigingsemulsie gebruiken om zich te scheren. De emulsie blijkt zeer succesvol te zijn voor tieners met huidproblemen. Voor de extreem dunne huid wordt in het begin gekozen voor de extra milde uitvoering. Door deze reiniging wordt de hoornlaag niet beschadigd en de bacteriënflora niet vernietigd. Peelen en scrubben van de huid wordt afgeraden.

REGENERATIE VAN DE HUID

De jonge gezonde huid heeft veel bouwstenen en voedingsstoffen voorradig, ziet er daarom uit als een perzik en voelt ook zo aan. Als gevolg van het ouder worden, ontoereikende voeding, roken, ziekte, medicijnen, voortdurende stress, geestelijke en/of lichamelijke inspanning komt de huid de broodnodige opbouwstoffen tekort. De huid zal er op den duur minder fris, minder stralend en er minder “als Hollands welvaren” uit zien.

Active regeneration, ante en balm bevatten de werkstof zelloxan. Door deze producten voorzien we de huid van buitenaf van regenerende stoffen om het tekort aan voedingsstoffen aan te vullen en het “perzik”effect zo lang mogelijk te bewaren.

Ante wordt bovendien succesvol ingezet bij brandwonden en operatiewonden om het huidherstel optimaal te stimuleren en littekenvorming te voorkomen.

Intervall helpt de vochtarme, gevoelige huid om de vochthuishouding te reguleren en is een betrouwbare opstap op weg naar regeneratie.

De crèmes zijn zo fijn van structuur dat ze door een lichte massage door de huid opgenomen worden. Ze kunnen ’s morgens, ’s middags en ’s avonds gebruikt worden al naar gelang de conditie van de huid. De regenererende serie helpt om onnodige rimpels te voorkomen en houdt je huid gezond en stralend op elke leeftijd.

BESCHERMING VAN DE HUID

Volgens mevrouw Rosel Heim heeft haar familie het recept van de beschermende dagcrème gestolen van de natuur en komt de crème bijna overeen met het beschermende laagje boven op onze huid. Dit natuurlijke laagje (de hydrolipidfilm) bestaat uit onze “afvalstoffen” zoals zweet, talgvet en componenten van het verhoorningsproces. Onze huidbacteriën leven in en van dit dunne laagje en beschermen ons als een soort grenspolitie tegen vreemde indringers en schadelijke invloeden uit het milieu. ’s Morgens een dun laagje crème aanbrengen en de huid profiteert van al deze natuurlijke beschermende eigenschappen. Hyaluronzuur zorgt voor vochtregulatie, houdt de huid koel en het vet vloeibaar. Ook is de huid beschermd tegen de nadelige invloeden van de zon terwijl alle belangrijke voordelen, zoals de aanmaak van vitamine D, kunnen plaatsvinden.

LACTO VEGETABIL

De lacto balance en de lacto dagcrème worden vooral gebruikt als er in de huid nog niets opgebouwd of gereguleerd hoeft te worden. Deze crèmes zijn dan een voorzichtige, eerste aanvulling. De gekleurde dagcrème is ideaal te gebruiken als bescheiden make-up en helpt de huid een handje om pigment te vormen en daardoor de bruinig te bevorderen. Het is daarom ook geschikt voor bleke onderbenen in de eerste voorjaarszon.

DE BLAUWE HEREN SERIE

Door de bijzondere samenstelling ook te gebruiken als uniseks serie. Doorgaans volstaat het gebruik van één product uit deze serie. De cream is als dagcrème (after shave) te gebruiken; het squalaan vult het eigen huidvet aan, jojobaolie houdt de huid elastisch, mineralen zorgen voor de spankracht en zinkoxide werkt ontstekingwerend. De balm werkt door het zelloxan huidhelend, net zoals de ante uit de regenererende serie. Te gebruiken bij een gevoelige, geïrriteerde en rode huid. Werkt ook tegen invloeden van het weer en de gevolgen van stress, scheren, airconditioning, vliegreizen, roken en “partystress”. De gel is gemaakt voor een normale, dikkere huid met voldoende eigen vet. Het hyaluronzuur helpt droogterimpeltjes verminderen, aloë vera werkt rustgevend, verkoelend en adstringerend, de huid wordt strakker. Vooral na het scheren (after shave) gebruiken.

ZONBESCHERMING

Sonnen helpt ons om verstandig van de zon te kunnen genieten en er van te profiteren. Door middel van micropigmenten wordt de slechte straling gereflecteerd en de goede straling doorgelaten op en in de huid. De werking komt overeen met de natuurlijke bescherming van de gezonde huid.

Sonnen sunblock (Jakob + Marie) is voor de tere kinderhuid en voor de lichtgevoelige huid. Door de stevige consistentie wordt, indien nodig, een optimale blokkering geboden.


Het is uitermate belangrijk voor onze gezondheid om van de zon te genieten en buiten te zijn. Liever niet in de zon stil zitten of stil liggen tussen 11.00 en 15.00 uur, zeker niet in vakantielanden dicht bij de evenaar. Net als de plaatselijke bevolking, de schaduw opzoeken. Dat is erg belangrijk om niet te verbranden en de schadelijke werking van vrije radicalen tegen te gaan.

Het is niet terecht dat de zon alleen als grote boosdoener wordt bestempeld.

Het zonlicht is voor ons van levensbelang omdat:

het bloed stroomt beter en de ademhaling wordt dieper

we voelen ons beter en gelukkiger en lichamelijke prestaties verbeteren

in de huid vitamine D wordt aangemaakt, het immuunsysteem verbetert (bestrijding van TBC)

de wondheling verbetert en de bloeddruk normaliseert

we beter beschermd zijn tegen verkoudheden

bacteriële huidinfecties worden bestreden en het hormoonstelsel wordt gunstig  beïnvloed

BODY PRODUCTEN

De bodyreiniging is dezelfde als de reiniging voor het gezicht, er is alleen etherische olie aan toegevoegd voor een aangename geur. Door het L(+)melkzuur wordt de kalk uit het leidingwater geneutraliseerd, zodoende kan het geen schade toebrengen aan onze huid en slijmhuid. Uitdrogen van de huid wordt door deze methode voorkomen. Het d-panthenol in de bodycrème houdt de barrière van de hoornlaag in stand. De huid wint aan elasticiteit en spankracht, wordt egaler en het vet wordt aangevuld.
Squalaanolie is zó identiek aan het eigen huidvet, dat de huid niet merkt dat ze het zelf niet heeft aangemaakt. Deze olie wordt verkregen uit zuivere olijfolie en is uitermate geschikt voor de huid die totaal ontregeld is en niets meer verdraagt.
Hand + nagelemulsie is geschikt voor handen, voeten en nagels. Het d-panthenol verdikt de hoornlaag en samen met L(+)melkzuur worden je handen en nagels gladder en weerbaarder.
Zeep met squalaan is een oorspronkelijk natuurlijke zeep en gewaardeerd door iedereen die zich nog graag met zeep wast. Door het squalaan droogt de huid niet uit, integendeel, het eigen huidvet wordt zelfs aangevuld.
Lichaamsmassageborstel is gemaakt van stugge agave en zacht paardenhaar. Om je lichaam ’s morgens droog te masseren, bij voorkeur nog in bed. Het activeert de doorbloeding en het is een frisse start van de dag. Altijd richting het hart masseren, beginnen met tenen, voeten, benen, buik en rug, vervolgens de vingers, handen, armen en schouders. Tenslotte even de tijd nemen om van de tinteling te genieten!

THERAPEUTISCHE PRODUCTEN

De producten uit deze serie zijn bedoeld om helend te werken en worden tijdelijk ingezet. Balsam is geschikt om de jonge, vettige huid met problemen weer in evenwicht te brengen door kalmerende en ontstekingremmende stoffen.

Masker werkt remmend op de vermeerdering van vreemde bacteriën en is rustgevend op de huid.
Aloë vera leem masker verbetert de vochthuishouding zodat ook rimpeltjes verminderen, het verkoelt en werkt rustgevend op de huid.
Remedi hoort in iedere badkamer thuis, is geschikt om plaatselijk te gebruiken bij ontstekingen. De werkstof ichtiol droogt uit en ontgift, hamamelisextract helpt je huid om wondermooi te helen.

Corneo lipid herstelt een beschadigde of te dunne hoornlaag en maakt de huid opnieuw weerbaar. Ze wordt als kuurcrème ingezet om de lipiden weer op te bouwen, daardoor wordt de barrière van de hoornlaag weer hersteld. Het vochtgehalte wordt gereguleerd en de strijd tegen het verouderingsproces aangegaan. Omdat de huid rond de ogen van nature extra dun is, is de corneo lipid een uitstekende oogcrème.

Een dunne hoornlaag is soms aangeboren, soms het gevolg van ziektes of de bijwerking van medicijnen zoals cortison (eczeemcrèmes of in "pufjes") Tegenwoordig ontstaat een veel te dunne huid ook door het langdurige gebruik van “veelbelovende” cosmetica, zoals antirimpelcrèmes en zogenaamde “verjongende” crèmes. Er worden dikwijls huidonvriendelijke stoffen gebruikt die de barrièrefunctie van de huid verstoren, de huid onnodig verdunnen en de lipiden oplossen die de hoorncellen aan elkaar kitten. Dit alles bewerkt effect op korte termijn. 

BABY EN KINDERSERIE MAX EN MARIE

Baby's en kinderen met een gezonde huid hebben eigenlijk geen cosmetica nodig. Soms worden er kinderen geboren met een extreem droge huid. Dr. Nana Heim schrok van de schadelijke stoffen in het aanbod in bij de drogist en daarom heeft ze een verantwoorde kinderserie ontwikkeld.

Squalaan (uit de body line) om bij droge huidjes in het badwater te doen.

Crème is een echte familiecrème: voor baby’s en kleine kinderen met een extreem droge huid. Ook geschikt voor volwassenen als bodycrème, als after shave of als after sun.

Zalf is dezelfde receptuur als de remedi uit de therapeutische serie. Nu te gebruiken bij luieruitslag vanwege de ontgiftende en uitdrogende werking van het ichthiol. Zeer dun opbrengen in verband met de tere, dunne babyhuid.

Zeep een natuurlijke overvette neutrale zeep die de huid niet uitdroogt en eveneens door volwassenen graag wordt gebruikt.
Shampoo voor de dunne kinderhaartjes. Volwassenen met erg dun haar gebruiken deze shampoo ook graag. Daarnaast is er een Schuimshampoo die makkelijker is in het gebruik. 

MAKE-UP

Multivalente make-up is in vijf kleuren te koop. Ze is samengesteld uit hyaluronzuur, squalaan en aarde. Kan droog of vochtig worden opgebracht en dunner of dikker  afhankelijk van een doorschijnend of dekkend effect. 

Zijdepoeder verleent de huid een zijdeachtige glans.
In de zomer verkoelt de poeder, terwijl ze in de winter de huid beschermt en verwarmt.

In drie kleuren verkrijgbaar en op verzoek ook op de door u gewenste kleur te mengen. Lipcare lipverzorging op plantaardige basis neutraal en met een transparante kleur.